Τρία διλήμματα σχετικά με την 
ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές.

Τρία διλήμματα σχετικά με την 
ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές.

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρία διλήμματα σχετικά με την 
ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές.

Διακοπές ενόψει και η Autopass θέτει τις βασικές παραμέτρους για την ενοικίαση αυτοκινήτου επί τάπητος, προσπαθώντας να δει τα υπέρ και τα κατά έτσι ώστε να πάρετε την καλύτερη για εσάς απόφαση, όπως κάνετε και όταν εμπιστεύεστε την Autopass για τον Τεχνικό Έλεγχο του οχήματός σας.

 

Να ενοικιάσω ή να πάρω το δικό μου;
Για να προχωρήσουμε στην ενοικίαση αυτοκινήτου, ειδικά αν μιλάμε για διακοπές στην Ελλάδα, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να υπολογίσουμε το κόστος της μεταφοράς του οχήματός μας στον τόπο προορισμού σε σύγκριση με το κόστος ενοικίασης. Φυσικά, αυτό έχει νόημα αν μιλάμε για διακοπές σε νησί, όπου θα πρέπει να μεταφερθεί το αυτοκίνητο με ferry boat.

Κάναμε λοιπόν μια μικρή έρευνα με υποθετικό προορισμό τη Νάξο και διάρκεια ενοικίασης τις 8 μέρες (high season). Το κόστος ήταν κοντά στα 500€. Το εισιτήριο του οχήματος για τον ίδιο προορισμό και τις ίδιες ημερομηνίες ανέρχεται στα 160€.

Γίνεται λοιπόν προφανές πώς είναι προτιμότερο να πάρουμε το δικό μας παρά να ενοικιάσουμε ένα. Αυτές οι τιμές όμως εξαρτώνται από το νησί, από την περίοδο ενοικίασης και από τη διάρκεια ενοικίασης. Γι’ αυτό συνιστούμε να κάνετε τη σχετική έρευνα ώστε να έχετε βάλει από πριν μια τιμή-στόχο στο μυαλό σας.

Να κλείσω από το internet ή επί τόπου;
Όπως συμβαίνει με όλα τα διλήμματα, έτσι κι εδώ υπάρχουν πλεονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις. Κλείνοντας από το internet έχεις τον χρόνο να κάνεις μια επισταμένη έρευνα και να συγκρίνεις πολλές διαφορετικές εταιρείες. Επίσης έχεις αρκετό χρόνο να μελετήσεις τις λεπτομέρειες του συμβολαίου. Το σημαντικότερο φυσικά είναι να δεις τις καλύψεις της ασφάλειας που σου προσφέρεται.

Από την άλλη πλευρά, ανάλογα και με τον τόπο προορισμού σου, μπορεί να βρεις τοπικές εταιρείες για την ενοικίαση αυτοκινήτου. Πράγμα που σημαίνει ότι θα στηρίξεις κάποιον ντόπιο, αλλά και να πετύχεις καλύτερες τιμές. Ακόμα, μιλώντας επιτόπου με αυτόν που θα σου νοικιάσει το όχημα, μπορείς να κοιτάξεις μαζί του το συμβόλαιο και να λύσεις επιτόπου όποιες απορίες έχεις σχετικά με τους όρους του.

Τέλος, έχεις την ευκαιρία να δεις επιτόπου το αυτοκίνητο που θα νοικιάσεις, εξακριβώνοντας ιδίοις όμμασι την κατάστασή του. Μην ανησυχείς για τη διαθεσιμότητα, στα περισσότερα νησιά είναι τόσο πολλά τα γραφεία που θα βρεις σίγουρα αυτοκίνητο.

Να κάνω απλή ασφάλεια ή μικτή;
Τελευταίο αφήσαμε το κρισιμότερο ίσως δίλημμα, καθώς η ασφάλεια που θα κλείσετε θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό κόστος για την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Εκτός της βασικής ασφάλισης αστικής ευθύνης για περιπτώσεις πρόκλησης σωματικών ή υλικών ζημιών σε τρίτους, υπάρχουν και πρόσθετες ειδικές ασφάλειες. Ασφάλεια κλοπής προσωπικών αντικειμένων από το όχημα, ιατρικής περίθαλψης και μεταφοράς σε περίπτωση ατυχήματος, είναι προαιρετικές και επιφέρουν πρόσθετες χρεώσεις.

Ακόμα, μπορείτε αν θέλετε να περιορίσετε την ευθύνη σας ή και να απαλλαγείτε από κάθε ευθύνη σε περίπτωση ιδίας ζημιάς με υπαιτιότητά σας, αυξάνοντας φυσικά το κόστος ασφάλισης.

Πρέπει λοιπόν πριν προχωρήσετε στην ενοικίαση να είστε σίγουρος για το τι περιλαμβάνεται στην τιμή. Σε περίπτωση online κράτησης επικοινωνήστε με την εταιρεία για οποιαδήποτε απορία και διαβάστε καλά τα ψιλά γράμματα. Σε περίπτωση επιτόπου ενοικίασης ρωτήστε αναλυτικά το γραφείο ενοικίασης για κάθε λεπτομέρεια.


Πολλές φορές ένα αυτοκίνητο που φαίνεται φθηνότερο αρχικά καταλήγει να είναι ακριβότερο με τις επιπλέον χρεώσεις, τις οποίες κάποια άλλη εταιρεία ή γραφείο μπορεί να κοστολογούν διαφορετικά.


Αν τελικά καταλήξετε στη σιγουριά του δικού σας αυτοκινήτου, εμείς στην Autopass είμαστε εδώ για να φροντίσουμε έτσι ώστε να είναι πανέτοιμο για το ταξίδι σας!