5 συμβουλές για να εξοικονομήσετε καύσιμα.

5 συμβουλές για να εξοικονομήσετε καύσιμα.

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5 συμβουλές για να εξοικονομήσετε καύσιμα.

Στην εποχή μας, ο κόσμος προσπαθεί να εξοικονομήσει από παντού

… αλλά θυμηθείτε ότι η εξοικονόμηση καυσίμων είναι καλή όχι μόνο για το πορτοφόλι σας αλλά και για τον πλανήτη μας! Εμείς στην Autopass, διατηρώντας το αυτοκίνητό σας σε τέλεια κατάσταση, συμβάλλουμε στο  να είναι η κατανάλωσή σας φυσιολογική, αλλά υπάρχει και μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για να εξοικονομήσετε καύσιμα.

Διατηρήστε την αεροδυναμική σας

Η αντίσταση του αέρα αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Προσπαθήστε, ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες, να έχετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου κλειστά. Εννοείται αφαιρέστε τη μπαγκαζιέρα η οποία σας επιβαρύνει με +20% στην κατανάλωση, ετησίως.

Αποφύγετε το air condition

Το A/C αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου και ανάλογα με την ταχύτητά σας (στις χαμηλές προτιμήστε ανοιχτά παράθυρα), με προσεκτική χρήση του κλιματισμού θα εξοικονομήσετε καύσιμα.

Μειώστε ταχύτητα

Μια απλή επιβράδυνση από τα 120 στα 110 χλμ/ώρα σας εξοικονομεί 25% καύσιμα. Σε μικρότερους δρόμους, μια επιπλέον επιβράδυνση 10 χλμ/ώρα σας γλιτώνει από ένα επιπλέον 10%. Όχι και άσχημα, έτσι;

Προσέξτε την πίεση των ελαστικών

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να σας «στοιχίσουν» σε καύσιμο, αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά. Χαμηλότερη πίεση αέρα από την κανονική, σημαίνει περισσότερη κατανάλωση καυσίμου.

Οδηγείτε ήρεμα

Δε χρειάζεται να σας πει κάποιος ότι αν από φανάρι σε φανάρι πιάνετε τις 7.000 σ.α.λ. θα καταναλώσετε περισσότερη βενζίνη… Είναι καλύτερα να αλλάζετε τις ταχύτητες πιο γρήγορα, στις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Η ήρεμη οδήγηση είναι σαφώς προτιμότερη τόσο για εξοικονομήσετε καύσιμα, όσο και για την ασφάλειά σας.

Θυμηθείτε ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την ορθολογική κατανάλωση καυσίμων και ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι τόσο για να μειώσει τα έξοδά του όσο και για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Στην Autopass πιστεύουμε στην εξοικονόμηση πόρων ενέργειας ως πρωταρχικής σημασίας παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος.