Οδήγηση σε χιόνι. Τι πρέπει να προσέχω;

Οδήγηση σε χιόνι. Τι πρέπει να προσέχω;

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδήγηση σε χιόνι. Τι πρέπει να προσέχω;

Ο χειμώνας κρατάει ακόμα και είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε κάποιους βασικούς κανόνες σχετικά με την οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους. Εμείς οι Έλληνες οδηγοί – και κυρίως αυτοί των πόλεων – δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες και είναι καλό που και που να φρεσκάρουμε τα όσα ξέρουμε. Αν λοιπόν πρέπει να οδηγήσετε σε τέτοιες συνθήκες λάβετε υπόψη τα εξής:

Ενημερωνόμαστε από το δελτίο καιρού για την τωρινή κατάσταση.

Ενημερωνόμαστε αν μπορούμε για την κατάσταση των δρόμων στους οποίους θα οδηγήσουμε.

Αν το όχημά μας χρειάζεται αλυσίδες για να κινηθεί εκεί, τις φοράμε οπωσδήποτε. Τοποθετούνται στους τροχούς με την κίνηση.

Ένα μικρό μυστικό για καλύτερη πρόσφυση των ελαστικών είναι να τους αφαιρέσουμε λίγο αέρα.

Πατάμε πάρα πολύ απαλά το γκάζι και το φρένο.

Αποφεύγουμε οποιαδήποτε απότομη κίνηση του τιμονιού.

Δε σταματάμε σε ανηφόρα. Και ειδικά αν δεν υπάρχει πιθανότητα να αφήσουμε το όχημα να πάει ξανά πίσω.

Τηρούμε μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας από το κανονικό.

Αρχίζουμε να φρενάρουμε πολύ πριν το κανονικό. Σε παγωμένο δρόμο 25-30 μέτρα πριν το σημείο που θέλουμε να σταματήσουμε (ανάλογα βέβαια και με την ταχύτητά μας).

Αν παρ’ όλες τις προφυλάξεις μας χάσουμε τον έλεγχο και το όχημα γλιστρήσει, αποφεύγουμε να πατήσουμε φρένο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ολίσθηση να επιταχυνθεί.

Η ασφάλειά σας είναι το παν, για εμάς στην Autopass. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να συμβάλλουμε με επίκαιρα και χρήσιμα άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε καλά προετοιμασμένοι, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες οδήγησης.