Χριστούγεννα… στο παρά πέντε!


Χριστούγεννα… στο παρά πέντε!


Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστούγεννα… στο παρά πέντε!


Πανέμορφοι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, 
για όσους αποφασίζουν την τελευταία στιγμή!

Τι κι αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα πάτε; Ευτυχώς η Ελλάδα, δεν είναι μόνο καλοκαιρινός αλλά και χειμωνιάτικος παράδεισος, με πολλούς προορισμούς να ανταγωνίζονται σε ομορφιά και υποδομές τους διασημότερους ευρωπαϊκούς. Η Autopass έκανε την έρευνά της και σας προτείνει μερικούς από τους πιο όμορφους. Πάρτε το απόφαση, ελέγξτε την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας και πιάστε το τιμόνι! Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σας ξεκουράζει ψυχολογικά περισσότερο από ένα ταξίδι!

 

 

Οι Ελληνικές Άλπεις – 360km (από Αθήνα)

ΕΛΑΤΗ

Η Ελάτη είναι ένας ορεινός παράδεισος χτισμένος, όπως λέει και το όνομά της, μέσα στα έλατα! Βρίσκεται λίγο έξω από τα Τρίκαλα, σε απόσταση αναπνοής από το Περτούλι και το χιονοδρομικό κέντρο, και μία ώρα μακριά από τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα. Η απόστασή της από την Αθήνα είναι περίπου 360χλμ και θα σας πάρει λίγο παραπάνω από 4 ώρες. Περνάτε έξω από τα Τρίκαλα, στον επαρχιακό Ε-60 προς Πύλη και μετά την Πύλη βλέπετε τις ταμπέλες για Ελάτη.

 

 

Η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων – 650km (από Αθήνα)

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ

Η Ονειρούπολη Δράμας είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ελλάδα και φέτος θα συγκεντρώσει πάνω από 600.000 επισκέπτες στον έναν περίπου μήνα λειτουργίας της. Το χωριό του Αϊ-Βασίλη και πλειάδα άλλων δράσεων περιμένουν μικρούς και μεγάλους για ένα παραμυθένιο ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων! Είναι λίγο μακριά από την Αθήνα, περίπου 650χλμ, αλλά αξίζει! Για να φτάσετε, μετά την Θεσσαλονίκη ακολουθείτε την Εγνατία Οδό μέχρι την δυτική έξοδο της Καβάλας και από εκεί για άλλα 30χλμ στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας.

 

 

Το Θέρετρο των Θεών – 320km + (από Αθήνα)

ΠΗΛΙΟ

Το Πήλιο είναι μια κλασική επιλογή μιας και βολεύει από άποψη τοποθεσίας, αλλά και διαθέτει μοναδικές ομορφιές και ανέσεις. Το πρόβλημα αν αποφασίσεις να πας Πήλιο είναι το να επιλέξεις ένα από τα πολλά πανέμορφα χωριά του, τα οποία έχουν κάτι διαφορετικό να σου προφέρουν το καθένα. Οπότε υπολογίστε 320χλμ μέχρι τον Βόλο και μετά… όσα νομίζετε για να γνωρίσετε καλύτερα όσα περισσότερα μπορείτε από αυτά.

 

 

 

Η Μικρή Ελβετία – 150km (από Αθήνα)

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται ένας από τους δημοφιλέστερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς, τα Τρίκαλα Κορινθίας, χτισμένα γύρω στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, στο όρος Κυλλήνη. Είναι τόσο κοντά που ακόμα κι αν δε σκοπεύετε να διανυκτερεύσετε αξίζει να κάνετε μια βόλτα εκεί. Άλλωστε υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο, έτοιμο να σας αποζημιώσει με τον δικό του τρόπο για τον κόπο σας.

 

 

Η Γραφικότερη Ορεινή Πόλη στην Ελλάδα

ΜΕΤΣΟΒΟ

Ένα από τα πλέον περιζήτητα πράγματα όταν ταξιδεύεις κάπου είναι η αυθεντικότητα και αυτή την προσφέρει απλόχερα το Μέτσοβο! Το Μέτσοβο δεν είναι ένα χωριό φτιαγμένο για τους τουρίστες, ούτε είναι άλλο όταν είναι αυτοί εκεί και άλλο όταν φεύγουν. Οι μουστακαλήδες τσοπάνηδες, οι παραδοσιακά ντυμένες βλαχοπούλες, τα πετρόχτιστα αρχοντικά και το αλπικό τοπίο σας περιμένουν σε λιγότερο από 5 ώρες, μέσω των νέων αυτοκινητόδρομων Ολυμπία Οδός και Ιόνια Οδός. 360 χλμ. περίπου 4+ ώρες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας (Νο75) με κατεύθυνση προς Λαμία, 2 χλμ. πριν την Λαμία στρίβετε δεξιά (E-65) για Δομοκό – Καρδίτσα – Τρίκαλα, (δεν περνάτε μέσα από την Καρδίτσα ούτε τα Τρίκαλα), επαρχιακός προς Πύλη (Ε-60) – Ελάτη.