Υγεία και οδήγηση

Υγεία και οδήγηση

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υγεία και οδήγηση

Τι πρέπει να προσέχω;

Με τον πληθυσμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα να γερνά όλο και περισσότερο, το θέμα της καλής υγείας των οδηγών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, συζητείται επίσης όλο και περισσότερο.

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η κακή φυσική κατάσταση του οδηγού μπορεί να γίνει αιτία ατυχημάτων και αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται όσο αυξάνεται και ηλικία του οδηγού.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη σημασία της καλής υγείας του οδηγού ας δούμε πρώτα ποιες είναι οι λειτουργίες που απαιτεί η Σύνθετη Δραστηριότητα (Complex Task) της οδήγησης. Για να μπορέσουμε λοιπόν να οδηγήσουμε με ασφάλεια χρειάζεται:

  • προσοχή
  • καλή όραση
  • αντίληψη του χώρου
  • ικανότητα εκτέλεσης πολλαπλών λειτουργιών μνήμη

Ειδικά η καλή όραση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς το 90% των αποφάσεων που παίρνουμε πίσω από το τιμόνι βασίζεται σε οπτικά ερεθίσματα. Όπως σημαντική είναι και η γνώση πιθανών παρενεργειών των φαρμάκων που πιθανόν παίρνει ένας οδηγός. Μερικά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν υπνηλίες, λόγου χάρη.

Παρόλο όμως που αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά, τα ατυχήματα που οφείλονται σε μειωμένη ικανότητα των οδηγών αυξάνονται συνεχώς. Εμείς, στην Autopass, πέρα από την καλή υγεία του αυτοκινήτου θέλουμε να συμβάλουμε και στην καλή υγεία των οδηγών. Για τον λόγο αυτό σας προσφέρουμε Δωρεάν με τον Τεχνικό Έλεγχο του οχήματός σας,  και τo Πρόγραμμα Υγείας Autopass και σας προτρέπουμε να το χρησιμοποιείτε συχνά! Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια σειρά ΔΩΡΕΑΝ προληπτικών εξετάσεων (π.χ. Αιματολογικές, Οδοντιατρικές), αλλά και Οφθαλμολογικές εξετάσεις με προνομιακές παροχές όπως ΔΩΡΕΑΝ γυαλιά οράσεως κόστους μέχρι €250.

Ενημερωθείτε για τις παροχές του Προγράμματος Υγείας της Autopass και επωφεληθείτε άμεσα από τα μοναδικά προνόμια που παρέχει.