Πρόστιμα ΚΤΕΟ

Πρόστιμα ΚΤΕΟ

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόστιμα ΚΤΕΟ

Τι ποσά προβλέπονται και πότε θεωρείσαι εκπρόθεσμος;

Εδώ και λίγο καιρό έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Μεταφορών, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον κανείς δε θα αποφεύγει το πρόστιμο που προβλέπεται για μη έγκαιρο τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ του οχήματός του.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, τα πρόστιμα θα αναρτώνται στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη στο TAXISNET ακόμα κι αν το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί! Το πρόστιμο στην περίπτωση που κυκλοφορεί και «πέσει στην τσιμπίδα» της τροχαίας,  ανέρχεται στα €400!

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχετε περιθώριο να πραγματοποιήσετε τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός σας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ορίζεται στις τρεις εβδομάδες πριν έως και μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και σύμφωνα με τη νομοθετημένη συχνότητα ελέγχου.

Αξίζει, ακόμα, να υπογραμμιστεί ότι η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης αναμένεται να βάλει τέλος και σε μια άλλη μεγάλη παθογένεια που είναι η έκδοση πλαστών δελτίων ΚΤΕΟ η οποία είναι έως σήμερα εφικτή λόγω της αδυναμίας της τροχαίας στην ταυτοποίηση των δελτίων ελέγχου.

 

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τις εξελίξεις με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τα πρόστιμα, η Autopass εφιστά την προσοχή σε κάθε οδηγό για τους κινδύνους της οδήγησης οχήματος που δεν έχει περάσει τεχνικό έλεγχο. Επιπλέον, για να διευκολύνει όλους όσους θα κληθούν να περάσουν το όχημά τους από έλεγχο μέχρι το τέλος του χρόνου, προσφέρει μια ειδική τιμή γνωριμίας που αφορά ελέγχους μέχρι 31/12/2017.

Εκμεταλλευθείτε τη, σιγουρευτείτε για την καλή κατάσταση του οχήματός σας και αποφύγετε τα πρόστιμα!