Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2019

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2019

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2019

Σημαντικές πρεμιέρες αλλά και σημαντικές απουσίες.

Φτωχότερο από ότι συνήθως θα είναι φέτος το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης (Geneva International Motor Show), από το οποίο έχουν αποφασίσει να απέχουν σημαντικοί κατασκευαστές, όπως η Ford, η Opel, η Volvo, η Jaguar Land Rover και η Hyundai.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας γενικότερης τάσης των τελευταίων ετών. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες προβολής, συμμετέχοντας σε λιγότερες εκθέσεις. Ενώ διοργανώνουν ξεχωριστά events, μικρότερης κλίμακας, για να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους.

 

Είναι σίγουρο όμως, παρά τις απουσίες κάποιων κατασκευαστών, ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους φίλους της αυτοκίνησης, έχοντας στο πρόγραμμα κάποιες σημαντικές πρεμιέρες.

Ας δούμε μερικές από τις πιο αναμενόμενες:

skoda logo

Skoda Kamiq: το τρίτο SUV της μάρκας, με πιο compact διαστάσεις. Ένα urban crossover που ταιριάζει απόλυτα στη ζωή στην πόλη, αλλά διαθέτει και έναν περιπετειώδη χαρακτήρα.

Νέο Ηλεκτρικό Honda: Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο ηλεκτρικό Honda που σχεδιαστικά θυμίζει το Urban EV Concept. Το ντεμπούτο το νέου πρωτοτύπου εντάσσεται στο ‘Ηλεκτρικό Όραμα’ (‘Electric Vision’) της Honda.

Mercedes-Benz G 350 d: Ακόμα μια παγκόσμια πρεμιέρα είναι η πρώτη πετρελαιοκίνητη version της σειράς G-Class. Το νέο μοντέλο διαθέτει 286hp, 600nm και 9τάχυτο σύστημα μετάδοσης με μετατροπέα ροπής.

Mitsubishi: Το Engelberg Tourer Concept είναι ένα ηλεκτρικό SUV και έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο ελβετικό χειμερινό θέρετρο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Porsche: μετά τη γενιά 992 που παρουσιάστηκε στο Los Angeles τον περασμένο Νοέμβριο, έρχεται το 911 Cabriolet. Οι ρπωτες εκδόσεις θα είναι η Carrera S και Carrera 4S.

Renault: η 5η γενιά Clio και η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει τη νέα αρχιτεκτονική πλατφόρμα CMF-B της Renault (Common Module Family) η οποία και σκοπεύει να μειώσει το κόστος κατασκευής 30%-40%.

Το πολυαναμενόμενο για τους λάτρεις Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης ανοίγει τις πόρτες του στις 7 Μαρτίου. Στην kteoautopass.gr παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε με τα πιο ενδιαφέροντα θέματα από τον χώρο της αυτοκίνησης.