The Summer is Coming


The Summer is Coming


Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο The Summer is Coming


Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου σας. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να σπρώξει ένα αυτοκίνητο πέρα ​​από τα όριά του και αυτό μπορεί να οδηγήσει ορισμένους οδηγούς σε δύσκολες καταστάσεις. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι και να μη γίνετε ένας από αυτούς τους οδηγούς.

Σε κάθε περίπτωση, η Autopass είναι πάντα δίπλα σας για να είστε σίγουροι για την κατάσταση του οχήματός σας.

Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας είναι έτοιμη για υψηλές θερμοκρασίες.

Τα προβλήματα μπαταρίας δεν εμφανίζονται μόνο τον χειμώνα. Στην πραγματικότητα, ο καύσωνας μπορεί να έχει πιο αρνητικό αντίκτυπο στην μπαταρία σας από το κρύο του χειμώνα. Ένα πιθανό πρόβλημα είναι η ταχύτερη εξάτμιση του υγρού της μπαταρίας, η οποία οδηγεί σε διάβρωση σε ακροδέκτες και συνδέσεις. Καθαρίστε οποιαδήποτε διάβρωση από τους πόλους της μπαταρίας και τους σφιγκτήρες καλωδίων και βεβαιωθείτε ότι οι σφιγκτήρες είναι αρκετά σφιχτοί ώστε να μην κινηθούν.

Κρατήστε τον κινητήρα σας δροσερό.

Τα συστήματα ψύξης προστατεύουν τους κινητήρες από υπερθέρμανση και πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μεταξύ των συντηρήσεων, βεβαιωθείτε ότι το ψυκτικό υγρό είναι αρκετό, ελέγχοντας τη δεξαμενή υπερχείλισης. Εάν είναι απαραίτητο, συμπληρώστε με μίγμα νερού και ψυκτικό σε αναλογία 50/50. Μην αφαιρείτε ποτέ το καπάκι του ψυγείου όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, υπάρχει κίνδυνος σοβαρού εγκαύματος. Τα εξαρτήματα του συστήματος ψύξης καουτσούκ είναι επιρρεπή σε επιδείνωση της θερμοκρασίας, επομένως περιοδικά ελέγχετε τους εύκαμπτους σωλήνες και τους ιμάντες κίνησης για ρωγμές, μαλακά σημεία ή άλλα σημάδια κακής κατάστασης.

Διατηρήστε τη σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά.

Η οδήγηση με υπο-φουσκωμένα ελαστικά μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση των ελαστικών και να αυξήσει την πιθανότητα έκρηξης, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες του δρόμου είναι πολύ υψηλές. Ελέγξτε τις πιέσεις των ελαστικών του αυτοκινήτου σας (συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας) τουλάχιστον μία φορά το μήνα, επειδή τα ελαστικά συνήθως χάνουν περίπου μία λίβρα πίεσης ανά μήνα. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, ελέγξτε τις πιέσεις των ελαστικών όταν αυτά είναι κρύα. Ακολουθήστε πάντα τις υποδείξεις στο εγχειρίδιο του οχήματος ή στην ετικέτα πληροφοριών ελαστικών που βρίσκεται στο ντουλαπάκι ή στη ράχη της πόρτας του οδηγού.

Προετοιμάστε σωστά το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι

Βεβαιωθείτε ότι τα υγρά βρίσκονται σε κατάλληλα επίπεδα.

Τα περισσότερα υγρά του κινητήρα λιπαίνονται και χρησιμεύουν ως ψυκτικά μέσα, βοηθώντας τη μεταφορά θερμότητας μακριά από κρίσιμα εξαρτήματα. Όταν τα επίπεδα υγρού είναι χαμηλά, μειώνεται το φαινόμενο ψύξης, πράγμα που αυξάνει τη δυνατότητα υπερθέρμανσης. Ελέγχετε περιοδικά όλα τα υγρά του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του λαδιού κινητήρα, του υγρού κιβωτίου ταχυτήτων, του υγρού υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης και του υγρού φρένων, για να διασφαλίσετε ότι βρίσκονται στα κατάλληλα επίπεδα. Αν χρειάζεστε τελικά κάποια υγρά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον τύπο υγρού που καθορίζεται στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου.

Φροντίστε για ένα άνετο περιβάλλον οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της ακραίας θερινής ζέστης, ένα σύστημα κλιματισμού δεν είναι ούτε πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Η πολλή ζέστη προκαλεί κόπωση, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην εγρήγορση του οδηγού. Εάν ο κλιματισμός ενός αυτοκινήτου δεν διατηρεί τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου ως συνήθως, μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο ψυκτικού είναι χαμηλό ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Ελέγξτε το σύστημα από πιστοποιημένο τεχνικό. Επιπλέον, εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει φίλτρο καμπίνας, θα πρέπει να επιθεωρείται και να αντικαθίσταται όπως απαιτείται για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ροή αέρα και ψύξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να είστε έτοιμοι για πιθανή βλάβη.

Παρά τις προφυλάξεις, οι καλοκαιρινές αναποδιές μπορεί και πάλι να εμφανιστούν. Γι’ αυτό καλό είναι να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Ένα καλά εξοπλισμένο kit έκτακτης ανάγκης θεωρείται απαραίτητο σε κάθε αυτοκίνητο. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει νερό, καλώδια μπαταρίας (starter ακόμα καλύτερα), φακό με έξτρα μπαταρίες, λάμπα έκτακτης ανάγκης, τρίγωνο (ή led οδοστρώματος) και φυσικά ένα πλήρες σετ πρώτων βοηθειών.

Πολλά καθήκοντα συντήρησης που απαιτούνται για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι είναι σχετικά απλά και μπορούν να εκτελεστούν από τον μέσο οδηγό, αλλά ορισμένα πρέπει να αφεθούν καλύτερα σε έναν εκπαιδευμένο τεχνικό.

Η Autopass είναι πάντα εδώ για να σας παρέχει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε αλλά και να διατηρεί την καλή κατάσταση του αυτοκίνητου σας… με κάθε καιρό!