Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος κατά την οδήγηση;

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος κατά την οδήγηση;

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος κατά την οδήγηση;

Είναι βέβαια κάτι που απευχόμαστε όλοι, αλλά που κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε. Και εκείνη τη στιγμή πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τόσο για την ασφάλεια τη δική μας και των υπολοίπων, όσο και για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης. Αν λοιπόν συμβεί να έχουμε ένα ατύχημα, τα παρακάτω είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε.

Η πρώτη μας έννοια είναι να δούμε αν έχει τραυματιστεί κάποιος. Αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί καλούμε αμέσως το ΕΚΑΒ. Σε τέτοια περίπτωση καλούμε αμέσως και την αστυνομία.

Φροντίζουμε έτσι ώστε το όχημά μας να μην αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια άλλων. Τοποθετούμε το προειδοποιητικό τρίγωνο σε εμφανή για τους διερχόμενους οδηγούς θέση.

Αν η ασφαλιστική μας παρέχει Φροντίδα Ατυχήματος τους ειδοποιούμε και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν αυτοί.

Και να μην έχουμε όμως Φροντίδα Ατυχήματος, πάλι επικοινωνούμε το συντομότερο δυνατό με τον ασφαλιστή μας ή το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας.

Φροντίζουμε να πάρουμε τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, αλλά και των μαρτύρων.

Σημειώνουμε επίσης τον αριθμό κυκλοφορίας των εμπλεκόμενων οχημάτων και τον αριθμό ασφαλιστηρίου.

Αποφεύγουμε οποιονδήποτε διακανονισμό αν πρώτα δεν έχουμε συνεννοηθεί με την ασφαλιστική μας.

Τις επόμενες μέρες ακολουθούμε τη διαδικασία που θα μας υποδείξει η ασφαλιστική.

Yποβάλουμε έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά: άδεια κυκλοφορίας, ταυτότητα, δίπλωμα, αντίγραφο της τροχαίας και τιμολόγια ανταλλακτικών και εργασίας (μετά την πραγματογνωμοσύνη).

Στην Autopass, πιστεύουμε πως η σωστή ενημέρωση του οδηγού είναι ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό στο newsletter μας θα βρίσκετε τακτικά παρόμοια θέματα που έχουν σκοπό να σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες.