Οι 5 καλύτερες εφαρμογές smartphone για οδηγούς.

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές smartphone για οδηγούς.

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι 5 καλύτερες εφαρμογές smartphone για οδηγούς.

Η διείσδυση της τεχνολογίας σε κάθε λεπτομέρεια σχεδόν της ζωής μας είναι όλο και μεγαλύτερη και αυτό δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει και τον χώρο των αυτοκινήτων. Νέες, όλο και πιο εξελιγμένες εφαρμογές Android και iOs είναι διαθέσιμες πλέον στους οδηγούς, με σκοπό να τους λύσουν τα χέρια σε μια σειρά από θέματα σχετικά με το αυτοκίνητό τους. Η Autopass σας παρουσιάζει τις 5 πιο χρήσιμες από αυτές.

Google Maps

Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς οδηγούς είναι το να θυμηθούν που έχουν παρκάρει. Τώρα όμως, χάρη σε μια νέα υπηρεσία της εφαρμογής Google Maps, μπορείτε να «σημειώσετε» την ακριβή θέση στάθμευσης και να μην χρειάζεται να θυμηθείτε τίποτα. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS του κινητού σας για να μαρκάρει τη θέση σας και την αποθηκεύει μέχρι να τη διαγράψετε. Εννοείται ότι διαθέτει και πλοηγό και μάλιστα με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά.

fuelGR 

Ακόμα μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή η οποία σας επιτρέπει να δείτε που βρίσκονται τα κοντινότερα πρατήρια βενζίνης, αλλά και τι τιμές έχουν. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε φίλτρα ώστε να ενημερώνεστε για τον συγκεκριμένο τύπο βενζίνης που χρησιμοποιείτε, αλλά και φίλτρα τιμής ώστε να σας παρουσιάζει αποτελέσματα στο εύρος τιμών που εσείς έχετε επιλέξει. Ακόμα, διαθέτει μέχρι και φωτογραφίες των πρατηρίων, αλλά και οδηγίες για το πώς να φτάσετε εκεί.

Android Auto

Μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που συνδυάζει διαφορετικές εφαρμογές του κινητού σας, όπως  ο πλοηγός, η μουσική, το τηλέφωνο, έτσι ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε πιο εύκολα όταν είστε στο αυτοκίνητο. Απλά βάλτε το κινητό στη βάση του, ανοίξτε την εφαρμογή και βρείτε όλα όσα χρειάζεστε συγκεντρωμένα εκεί. Υπάρχει και αντίστοιχη για iOs.

TripAlyzer

Η συγκεκριμένη είναι εφαρμογή iOs αλλά υπάρχουν και αντίστοιχες Android. Είναι ένα app που σας παρέχει ένα πλήθος πληροφοριών για το ταξίδι σας, με σημαντικότερη ίσως την ανάλυση του κόστους καυσίμου. Πόσο ξοδέψατε συνολικά, πόσο ανά χιλιόμετρο, σε ποιο σημείο του ταξιδιού καταναλώσατε περισσότερο ποια ήταν η μέση ταχύτητά σας και πολλά ακόμα χρήσιμα, στη διάθεσή σας!

iOnRoad

Η πιο προχωρημένη από τις εφαρμογές που παρουσιάζουμε σήμερα, κατάλληλη για κινητά με αισθητήρες, η iOnRoad είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Έχει χαρακτηριστεί «ο καλύτερος συνοδηγός» και σας ενημερώνει συνεχώς για την απόσταση των άλλων αυτοκινήτων, τη θέση σας στον δρόμο, πιθανή απόκλιση από τη λωρίδα σας, κίνδυνο πρόσκρουσης και μια σειρά ακόμα πληροφοριών χρήσιμων για την ασφάλειά σας.

Εμείς στην Autopass φροντίζουμε να είναι το αυτοκίνητό σας σε τέλεια κατάσταση, εσείς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας στον δρόμο ακόμα πιο εύκολη εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που σας παρέχει η τεχνολογία!

Kαι μην ξεχνάτε τον Διαγωνισμό μας για ένα smartphone. Kάθε μήνα κληρώνουμε ένα Samsung Galaxy J3. Αν μένετε στο Λεκανοπέδιο και είστε κάτοχος οχήματος, συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής στο site μας, και πάρτε μέρος στη κλήρωση για το smartphone Galaxy J3!