Πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω αντιολισθητικές αλυσίδες;

Πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω αντιολισθητικές αλυσίδες;

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω αντιολισθητικές αλυσίδες;

Αν έχετε ποτέ περάσει μέσα από χιόνι ή πάνω από πάγο, ξέρετε πόσο οδυνηρό μπορεί να είναι. Ή ίσως σχεδιάζετε ένα ταξίδι στα βουνά και ξέρετε ότι αυτές οι συνθήκες σας περιμένουν!

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων είναι απαραίτητες για την ασφάλεια όλων μας. Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, ενώ όταν το όχημα κινείται σε καθαρό οδόστρωμα θα πρέπει να αφαιρούνται γιατί καταστρέφουν τα ελαστικά.

Χρειάζεται να βάλω αντιολισθητικές αλυσίδες και στα 4 λάστιχα;

Ιδανικά, θα πρέπει να τοποθετήσετε αλυσίδες ελαστικών και στα τέσσερα ελαστικά σε όλους τους τύπους οχημάτων. Χρησιμοποιώντας τέσσερις αλυσίδες ελαστικών, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και ισορροπία. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα με την αλυσίδα μόνο στον έναν άξονα.

Με τι ταχύτητα πρέπει να κινείται το όχημα με αντιολισθητικές αλυσίδες;

Η ταχύτητα που ενδείκνυται να κινείται ένα όχημα όταν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 χλμ/ ανά ώρα και για να είναι σωστά τοποθετημένες θα πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες». Επίσης, αποφύγετε ξαφνικές εκκινήσεις και στάσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν περιστροφή ή κλείδωμα των τροχών σας.