Phantom IV-Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Rolls Royce

Phantom IV-Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Rolls Royce

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Phantom IV-Ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Rolls Royce

Η Rolls Royce κατασκεύασε ένα ειδικό αυτοκίνητο που προοριζόταν μόνο για άτομα με διάκριση όπως αριστοκράτες και ηγέτες. Ονόμασαν αυτό το αυτοκίνητο Phantom IV και έγινε ένα από τα σπανιότερα αυτοκίνητα, μια διάκριση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1930 και του 1940, η Rolls Royce απέκτησε τη φήμη της για την κομψότητα και έγινε η μόνη επιλογή της βασιλικής οικογένειας. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη που κατείχε το Phantom IV της Rolls Royce.

Μεταξύ του 1950 και του 1956, δημιουργήθηκαν μόνο 18! Δεκαέξι από αυτά τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα σε κάποια μουσεία.

Μετά την προσχώρηση της πριγκίπισσας Ελισάβετ στο θρόνο το 1952, το Phantom IV έγινε το επίσημο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το χρώμα του είναι ήταν πράσινο, βαθύ πράσινο με μια ελαφριά μπλε δευτερεύουσα απόχρωση, με μια κόκκινη γραμμή. Μετά βάφτηκε μαύρο.

Χρησιμοποίησαν αυτό το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ της Ουαλίας και της Κέιτ Μίντλετον!

Το Phantom IV διαφέρει από τα άλλα μοντέλα. Εκτός από ένα μεγαλύτερο μέγεθος και με κινητήρα με αυξημένη χωρητικότητα και ισχύ, είναι το μόνο αυτοκίνητο της Rolls Royce που έχει έναν κινητήρα straight-8 ισχυρό για να τρέχει μεγάλες αποστάσεις με αργή ταχύτητα. Αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίζεται συνήθως σε τελετουργικά αυτοκίνητα.