The Tumbler-Το αυτοκίνητο του Μπάτμαν

The Tumbler-Το αυτοκίνητο του Μπάτμαν

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο The Tumbler-Το αυτοκίνητο του Μπάτμαν

Δεν υπάρχει όχημα πιο θαυμάσιο από το The Tumbler του Μπάτμαν! Στην ταινία “Batman Begins” (2005), ένα όχημα μάχης εμφανίζεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Στο Batman Begins και στο The Dark Knight, το Tumbler είναι ο συνδυασμός ενός τανκ και ενός αυτοκινήτου. Αυτό το θηρίο είναι εξοπλισμένο με όπλα και πυρομαχικά και είναι αρκετά τρομερό για να κάνει ένα άλμα χωρίς ράμπα. Αν και είναι δημιούργημα για ταινία, η πανοπλία του Tumbler είναι δήθεν αρκετά ισχυρή για να σπάσει τα τσιμεντένια εμπόδια χωρίς να υποστεί σημαντικές ζημιές.

Αυτό το στρατιωτικό στυλ προκάλεσε διαχωρισμούς μεταξύ των οπαδών των κόμικς. Μερικοί πίστευαν ότι το νέο στυλ αναβίωσε την πλοκή, ενώ άλλοι πίστευαν ότι η χρήση στρατιωτικού στυλ ήταν πάρα πολύ. Το αυτοκίνητο έμοιαζε με ρόπαλο με διπλωμένα φτερά. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από στρατιωτικό αλεξίσφαιρο ατσάλι (σύμφωνα με την πλοκή).

Οι δημιουργοί του θωρακισμένου αυτοκινήτου το ονόμασαν υβρίδιο δεξαμενής και Lamborghini. Για τα γυρίσματα της ταινίας, όπως και πριν, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πλήρες αυτοκίνητο. Ως μονάδα ισχύος, χρησιμοποιήθηκε ένας κινητήρας GM V-8 με 500 ίππους. Το “Tumbler” επιτάχυνε από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Για έναν “ισχυρό άνδρα” ένα αυτοκίνητο 2,3 τόνων αυτός είναι ένας καλός δείκτης.

Το κατά παραγγελία αυτοκίνητο του Μπάτμαν “The Tumbler” είναι ένα πραγματικό λειτουργικό όχημα. Το πρωτότυπο χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να κατασκευαστεί, αλλά αυτά που ακολούθησαν είχαν ταχύτερη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το Tumbler έτρεξε πραγματικά στους δρόμους, κάνοντας άλματα και φτάνοντας τα 90 MPH για τις ταινίες αυτές!