Tips: Οδήγηση με Παιδί στο Αυτοκίνητο

Tips: Οδήγηση με Παιδί στο Αυτοκίνητο

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Tips: Οδήγηση με Παιδί στο Αυτοκίνητο

Η ασφαλής μετακίνηση, δεν είναι απλώς μία υποχρέωση, είναι ανάγκη. Ειδικά όταν στο όχημά μας υπάρχουν πολύτιμοι επιβάτες. Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση με παιδί στο αυτοκίνητο:

  1. Να έχετε το κατάλληλο κάθισμα

Υπάρχουν πολλοί τύποι και στυλ καθισμάτων αυτοκινήτου, και έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ποιο κάθισμα είναι κατάλληλο για εσάς. Επιλέξτε ένα κάθισμα που είναι κατάλληλο για το μέγεθος του παιδιού σας, έχει καλές βαθμολογίες ασφαλείας και ταιριάζει σωστά στο αυτοκίνητό σας. Δεν έχουν σχεδιαστεί όλα τα καθίσματα για να ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα, οπότε ρωτήστε αν μπορείτε να έχετε μια δοκιμαστική εγκατάσταση πριν αγοράσετε ένα κάθισμα.

  1. Μην έχετε παιδικά παιχνίδια ή φαγητό στο αυτοκίνητο

Για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, είναι καλύτερο να αποφύγετε να έχετε παιχνίδια στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση ατυχήματος, τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα βλήματα ικανά να τραυματίσουν σοβαρά οποιονδήποτε στο αυτοκίνητο. Επίσης το φαγητό μπορεί ενδεχομένως να είναι κίνδυνος. Ακόμα και με έναν καθρέφτη πίσω καθίσματος, δεν μπορείτε να παρακολουθείτε το παιδί σας ανά πάσα στιγμή. Αν κάποιος κάθεται στο πίσω κάθισμα μπορείτε να δώσετε φαγητό ή μπουκάλια στο παιδί, αφού θα έχετε την απαραίτητη προσοχή για να είναι απολύτως ασφαλές.

  1. Εγκαταστήστε καθρέφτη πίσω καθίσματος

Όταν οδηγείτε και το μωρό είναι μόνο στο πίσω κάθισμα, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι μπορεί να σημαίνουν ορισμένοι θόρυβοι (ή έλλειψη θορύβου). Με την εγκατάσταση ενός καθρέφτη πίσω καθίσματος μπορείτε να έχετε εύκολη θέα στο πίσω κάθισμα. Για να μη μπείτε στον πειρασμό να σταματάτε περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει εκεί πίσω, ένας καθρέφτης θα σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε με περισσότερη ηρεμία.

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι ζώνες και τα κλιπ έχουν τοποθετηθεί σωστά

Όταν το παιδί σας είναι στραμμένο προς τα πίσω, οι ιμάντες ώμου πρέπει να είναι στους ώμους του ή ελαφρώς κάτω από αυτούς. Οι μπροστινοί παιδικοί ιμάντες πρέπει να είναι στους ώμους τους ή ελαφρώς πάνω από αυτούς. Ο συνδετήρας πρέπει να τοποθετηθεί περίπου στο ύψος της μασχάλης. Εάν υπάρχει υπερβολική χαλαρότητα ή το ύψος των ζωνών είναι λανθασμένο, αυτό θα επιτρέψει υπερβολική κίνηση, κάτι που είναι επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις.

  1. Το κάθισμα να κοιτάει προς τα πίσω

Το 2011, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενημέρωσε τις προδιαγραφές της για την ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτων. Αυτό περιλάμβανε τη σύσταση σε όλα τα παιδιά να κοιτούν προς τα πίσω μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των δύο ετών ή μέχρι να φτάσουν στο μέγιστο ύψος ή βάρος για το κάθισμα του αυτοκινήτου.

  1. Να κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου

Οι πόρτες του αυτοκινήτου πρέπει να είναι ασφαλισμένες και να ανοίγουν μόνο από έξω καθώς είναι επικίνδυνο ένα παιδί να προσπαθήσει να την ανοίξει. Επίσης, να μην αφήνετε τα παιδιά σας να βγάζουν τα χέρια ή το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο, ακόμα κι αν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.