Τι να προσέξετε κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Τι να προσέξετε κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι να προσέξετε κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια καλή επιλογή όταν ψάχνετε για ένα ποιοτικό όχημα σε χαμηλότερη τιμή. Ενώ ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια λογική επιλογή, οι αγοραστές πρέπει να κάνουν ακόμα πιο έξυπνες επιλογές. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο όχημα.

Ακολουθούν ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να είστε προσεκτικοί με την επιλογή σας.

  • Ψάξτε για ίχνη από ατύχημα

Παρατηρήστε το αυτοκίνητο από μακριά και δείτε αν υπάρχει κάποιο σημείο με διαφορετικό χρώμα. Αυτό θα σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει ξανά βαφτεί λόγω κάποιου ατυχήματος.

  • Ελέγξτε τα ελαστικά

Προσέξτε ιδιαίτερα την κατάσταση των ελαστικών για τυχόν φθορές. Ένας καλός και γρήγορος τρόπος για να βγάλετε συμπέρασμα για τα ελαστικά είναι να ελέγξετε την ημερομηνία κατασκευής τους. Αν είναι πάνω από τριετίας, υπολογίστε το κόστος αντικατάστασής τους.

  • Ελέγξτε τις ηλεκτρονικές λειτουργίες του αυτοκινήτου

Μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο, βάλτε το μπροστά και αρχίστε να πειράζετε όλους τους διακόπτες που ενεργοποιούν τις ηλεκτρονικές λειτουργίες. Ανοίξτε το air condition, τα φώτα σε όλες τις σκάλες, το φλας, ακόμα και το ηχοσύστημα!

  • Τσεκάρετε τα καθίσματα

Τα καθίσματα θα πρέπει να ρυθμίζονται εύκολα και χωρίς έντονη προσπάθεια, ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι 3-πορτο, για να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας.

  • Έλεγχος κινητήρα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας, όπως τη στάθμη του λαδιού και τυχόν φθαρμένα εξαρτήματα.

  • Test drive

Αν δεν οδηγήσετε το αυτοκίνητο δεν θα καταλάβετε αν είναι το σωστό αυτοκίνητο για εσάς!