Συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου

Συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ένας αρκετά διαδεδομένος τρόπος με τον οποίο μπορεί να περάσει κάποιος τις καλοκαιρινές του διακοπές! Οι περισσότεροι εξορμούν στις παραλίες με τα αυτοκίνητά τους. Άλλοι προτιμούν να ενοικιάσουν όχημα, ειδικά στα νησιά, καθώς στις διακοπές αυτό που επιθυμούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να μην ταλαιπωρηθούν.

Αφού λοιπόν οι περισσότεροι οδηγοί θα αναζητήσουν την οικονομικότερη για την τσέπη τους λύση, ο τρόπος με τον οποίο θα εξασφαλίσουν τις μετακινήσεις τους, είναι αρκετά σημαντικός καθώς η ενοικίαση αυτοκινήτου εμφανίζεται ως πιο συμφέρουσα στην περίπτωση που οι διακοπές είναι ολιγοήμερες.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να έχετε στο νου σας, πριν την ενοικίαση αυτοκινήτου για τις διακοπές σας.

  • Έρευνα τιμών

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στην ενοικίαση αυτοκινήτου, θα πρέπει να κάνετε μια εις βάθος έρευνα αγοράς. Η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί μια αρκετά απλοποιημένη διαδικασία που μπορεί να γίνει και μέσω του διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, κάντε μια εκτενή έρευνα αγοράς ώστε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή.

  • Έλεγχος αυτοκινήτου

Αφού φτάσετε στην τελική σας επιλογή, κρίνεται σκόπιμο, πριν την παραλαβή του οχήματος που έχετε συμφωνήσει, να ελέγξετε οπτικά το αυτοκίνητο για τυχόν φθορές και χτυπήματα (ίσως είναι καλό να βγάλετε και φωτογραφίες του εξωτερικού του) και να αναφέρετε τις φθορές που ενδεχομένως να εντοπίσετε (το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα κατά την οδήγηση).

  • Κάνετε νωρίς την κράτησή σας

Όσο πιο νωρίς κάνετε την κράτησή σας, θα λάβετε και καλύτερη τιμή. Αυτό συμβαίνει καθώς όσο υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα αυτοκίνητα, τα γραφεία και οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων προσπαθούν να τα νοικιάσουν σε όσο γίνεται πιο προσιτή τιμή, με σκοπό να μην τους μείνουν ξενοίκιαστα. Όσο το απόθεμά τους μικραίνει, τόσο οι τιμές τους αυξάνονται.

  • Οι νέοι οδηγοί κοστίζουν περισσότερο

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνουν παραπάνω όταν ο οδηγός είναι νέος σε ηλικία, καθώς αυτό περιλαμβάνει και ειδικό επασφάλιστρο για την κάλυψη ατυχήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρίες ενοικίασης έχουν παρατηρήσει πως οι νέοι κάτω των 25 είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα!

  • Χρεώσεις

Ξεκαθαρίστε τι ακριβώς περιλαμβάνεται και τι όχι στις ασφαλιστικές καλύψεις, αν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις κλπ. Έτσι θα γνωρίζετε εξαρχής το συνολικό κόστος της κράτησης και θα μπορείτε να συγκρίνετε καλύτερα τις διαθέσιμες προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Αρκετά συμβόλαια ενοικίασης αυτοκινήτου κρύβουν μερικές κρυφές χρεώσεις, τις οποίες δεν τις βλέπετε με μια πρώτη ανάγνωση.

Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η ασφάλεια ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου καθώς και τι περιλαμβάνει – αν δηλαδή είναι μια απλή ασφάλιση αστικής ευθύνης ή περιλαμβάνει και μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

  • Καύσιμα

Οπωσδήποτε θα πρέπει να ρωτήσετε αν το αυτοκίνητο γεμίζει με βενζίνη ή πετρέλαιο, καθώς και αν το παραλαμβάνετε και το επιστρέφετε με γεμάτο ντεπόζιτο ή αντίστροφα. Σε περίπτωση που το παραλάβετε γεμάτο και δεν το επιστρέψετε επίσης γεμάτο, η τιμή που θα σας χρεώσει η εταιρία για τα καύσιμα θα είναι υψηλή.

  • Έλεγχος αυτοκινήτου πριν την παράδοση

Πάντα πρέπει να ελέγχετε το όχημα για τυχόν γρατζουνιές πριν το επιστρέψετε!

Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνετε την οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να δημιουργηθεί από ζημιές που δεν έχετε προκαλέσει εσείς.

 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σεβαστείτε τους όρους του συμβολαίου σας και να αποφεύγετε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές!