Ταξίδι με κατοικίδιο στο αυτοκίνητο

Ταξίδι με κατοικίδιο στο αυτοκίνητο

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ταξίδι με κατοικίδιο στο αυτοκίνητο

Τα κατοικίδια μας δίνουν χαρά, αλλά παράλληλα έρχονται με πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες. Η συνειδητοποιημένη κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου απαιτεί στάση ευθύνης απέναντι στο ίδιο το ζώο αλλά και για το γύρω περιβάλλον.

Το ταξίδι με κατοικίδια μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε διακοπές. Ωστόσο, το ταξίδι με αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία για ένα κατοικίδιο ζώο: μπορεί να νιώθει άβολα, να είναι ανήσυχο, να ζεσταίνεται – ή ακόμα και να το πιάνει ναυτία στο αυτοκίνητο. Ειδικά οι γάτες μπορεί να σας δυσκολέψουν πολύ και να γίνουν οι πιο απρόθυμοι σύντροφοι οδήγησης. Με λίγο προσεκτικό σχεδιασμό και τον σωστό εξοπλισμό ασφαλείας όμως, μπορείτε να διασκεδάσετε και να κάνετε το ταξίδι με το αυτοκίνητο ευχάριστο για εσάς και το κατοικίδιό σας!

Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες συμβουλές που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν:

  • Πριν κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι με το κατοικίδιό σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποια μικρότερα ώστε να εξοικειωθεί το κατοικίδιο με το αυτοκίνητο.
  • Μην αφήνετε το σκυλί σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο ενώ οδηγείτε. Κινδυνεύει να τραυματιστεί από σκουπίδια ή χώμα του δρόμου από τις ρόδες των αυτοκινήτων και να τραυματίσουν τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του. Είναι χαριτωμένο να βλέπεις πόσο χαρούμενα είναι με το κεφάλι τους έξω από το αυτοκίνητο, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο για αυτά.
  • Μην ταΐζετε το κατοικίδιο σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είναι επικίνδυνο να του προκαλέσει ναυτία. Ταΐστε το 3-4 ώρες πριν από το ταξίδι σας. Όπως αρκετοί άνθρωποι, έτσι και τα ζώα έχουν τέτοιες ευαισθησίες!
  • Περιορίστε το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Δεν είναι ασφαλές για εσάς ή το σκύλο σας να χοροπηδάει μέσα στο αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε.
  • Μην αφήσετε ποτέ το κατοικίδιό σας μόνο σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, κινδυνεύει με αφυδάτωση και θερμοπληξία. Τίθεται ζήτημα ασφάλειας σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 20° C ή χαμηλότερες από 0° C. Επιπλέον, μπορεί οι περαστικοί να αποφασίσουν να σπάσουν το παράθυρό σας για να ελευθερώσουν το σκυλί σας εάν θεωρήσουν ότι είναι παγιδευμένο.
  • Όπως ετοιμάζετε τις δικές σας βαλίτσες, έτσι πρέπει να ετοιμάσετε και ένα κιτ για το κατοικίδιό σας. Πάρτε μαζί σας την τροφή του ζώου σας, νερό, φάρμακα και μπολ. Συμπεριλάβετε ό,τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες του ζώου σας, π.χ σακούλες απορριμμάτων, μαντηλάκια, κλπ. Για να το κρατήσετε ευτυχισμένο και απασχολημένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πάρτε μαζί σας μερικά αγαπημένα του παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων μερικών καινούργιων για αλλαγή.
  • Τα πιο μικρά ζωάκια χάμστερ κτλ. είναι πιο ευαίσθητα στην πολλή ζέστη ή το βαρύ κρύο. Τα μικρά ζώα ή πουλιά που ταξιδεύον μέσα σε κλουβί καλό θα ήταν να μην έχουν πρόσβαση σε τροφή όσο το αυτοκίνητο κινείται. Δώστε τους λίγο φαγητό και νερό όταν θα κάνετε στάση. Αν έχετε κάποιο πουλί σε κλουβί ή μεταφέρετε ψάρια σε σακούλα με νερό, μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο.