Είσαι νέος οδηγός; Εμείς σε συμβουλεύουμε!

Είσαι νέος οδηγός; Εμείς σε συμβουλεύουμε!

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Είσαι νέος οδηγός; Εμείς σε συμβουλεύουμε!

Το να είσαι νέος οδηγός είναι πολλές φορές δύσκολο και τρομακτικό. Ακόμη και οι πιο έμπειροι οδηγοί δεν γνωρίζουν πάντα όλες τις μικρές διαφορές που κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη.

Σου δίνουμε κάποιες συμβουλές που πρέπει να έχεις υπόψη ειδικά όταν είσαι νέος οδηγός:

  1. Να εξοικειωθείς με το όχημά σου
    Κάθισε στο αμάξι σου και έλεγξέ το. Σιγουρέψου ότι γνωρίζεις τι κάνει το κάθε κουμπί. Μόνο τότε θα είσαι έτοιμος να οδηγήσεις με ασφάλεια.
  1. Έλεγξε να είναι σωστά ρυθμισμένοι όλοι οι καθρέπτες
    Εάν οι καθρέφτες δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, δημιουργείται ένα τυφλό σημείο. Ένα σημείο του δρόμου που δεν μπορείς να δεις κι έτσι μπορεί να μην δεις ένα αυτοκίνητο που κινείται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Για να εξαλείψεις τα τυφλά σημεία, προσάρμοσε τους καθρέφτες έτσι ώστε να μην μπορείς να δεις το αυτοκίνητό σου μέσα από αυτούς.
  1. Κράτησε αποστάσεις ασφαλείας
    Ένα όχημα που κινείται για να σταματήσει πρέπει να διανύσει κάποια μέτρα. Αυτά τα μέτρα που χρειάζεται για να ακινητοποιηθεί ονομάζεται απόσταση ακινητοποίησης. Αυτή η απόσταση χωρίζεται στην απόσταση αντίδρασης που είναι τα μέτρα που διανύει το όχημα μέχρι ο οδηγός του να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να αντιδράσει, και στην απόσταση πέδησης, την απόσταση δηλαδή που διανύει το όχημα μέχρι να σταματήσει από την στιγμή που ο οδηγός του θα πατήσει το φρένο.
  1. Δεν ακούμε όλες τις συμβουλές των «παλιών» οδηγών
    Είναι καλό σαν τακτική ο νέος οδηγός να ζητάει συμβουλές από έναν έμπειρο οδηγό αλλά όχι και πάντα ορθό. Πολλές φορές λένε πράγματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με ότι έχουμε μάθει από τον δάσκαλο μας στη σχολή οδηγών. Ο Κ.Ο.Κ συνεχώς και οι περισσότεροι «παλιοί» οδηγούν εμπειρικά.
  1. Προσοχή στην τυφλή γωνία!
    Πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση του οχήματος προς τα αριστερά ή και στα δεξιά πρέπει να κοιτάμε τον καθρέπτη και να γυρνάμε το κεφάλι μας. Οι καθρέπτες μας βοηθούν να δούμε μακριά πίσω, αλλά κοντά πίσω δεν μας λένε τίποτα.
  1. Μάθε να μοιράζεσαι το δρόμο
    Δεν αρκεί να ξέρεις να οδηγείς, αλλά και να ξέρεις πώς να συμπεριφέρεσαι στο δρόμο. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών, των ποδηλατών και των πεζών που συναντούν στο δρόμο τους.
  1. Απόφυγε τους περισπασμούς όταν οδηγείς
    Οι περισπασμοί κατά την οδήγηση αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
  1. Να γνωρίζεις τα μέρη του αυτοκινήτου και τη λειτουργία τους
    Είναι καλό να γνωρίζεις πώς λειτουργεί ένας κινητήρας και η υβριδική τεχνολογία, τι κάνει το κιβώτιο ταχυτήτων, τα λάστιχα, τα φρένα. Πώς φορτίζεται η μπαταρία και πώς να αλλάζεις το λάστιχο σε περίπτωση που χρειαστεί.
  1. Τον πρώτο χρόνο χρησιμοποιείς το Ν
    Το Ν σημαίνει Νέος, χρησιμεύει στο να ενημερώνει τους υπόλοιπους οδηγούς για την απειρία μας. Με αυτό το τρόπο κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας και προφυλάσσονται οι ίδιοι αλλά και εμείς από τυχών λάθη που μπορεί να κάνουμε.

Καθημερινά μαθαίνουμε ότι η οδήγηση θέλει υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία και φυσικά καλούς τρόπους!