Τι είναι η Υδρολίσθηση και πώς αντιμετωπίζεται;

Τι είναι η Υδρολίσθηση και πώς αντιμετωπίζεται;

Posted by
| Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι είναι η Υδρολίσθηση και πώς αντιμετωπίζεται;

Τι είναι η υδρολίσθηση;

Όταν βρέχει και οδηγούμε, ένα φαινόμενο που μπορεί να μας συμβεί είναι η υδρολίσθηση. Υδρολίσθηση συμβαίνει όταν δημιουργείται ένα στρώμα νερού μεταξύ των τροχών του οχήματος και της επιφάνειας του δρόμου, οδηγώντας σε απώλεια πρόσφυσης. Όταν η ποσότητα του νερού που βρίσκεται στο οδόστρωμα είναι μεγάλη, τα ελαστικά του αυτοκινήτου δε μπορούν να κάνουν σωστά τη “δουλειά” τους, δηλαδή να απομακρύνουν το νερό μέσω των αυλακώσεων που διαθέτουν.

Σε μια τέτοια κατάσταση, ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουμε ασφαλείς είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.

υδρολίσθηση

Πώς διορθώνουμε την υδρολίσθηση;

Στην περίπτωση που νιώσουμε το αυτοκίνητο να «γλιστράει», δηλαδή να υδρολισθαίνει, δεν πανικοβαλλόμαστε. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και προσεκτικά. Με ήρεμες κινήσεις αφήνουμε απαλά το γκάζι και διατηρούμε ίδια και σταθερή την πορεία μας. Ο τροχός σιγά σιγά θα ανακτήσει την επαφή του με το δρόμο και θα είμαστε ασφαλείς.

Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε απότομες κινήσεις όπως γρήγορη αλλαγή πορείας ή φρενάρισμα!

Πρόληψη υδρολίσθησης

Η καλύτερη πρόληψη που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την υδρολίσθηση είναι να φροντίζουμε πάντα ώστε τα ελαστικά μας να είναι σε άριστη κατάσταση. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που μόλις έχουμε αγοράσει, τότε η προσοχή μας πρέπει να είναι μεγαλύτερη!